+40 761 336 950 office@roxanadraghici.ro

"Fiecare inimă cântă un cântec, incomplet, până când o altă inimă i-l şopteşte înapoi"

Platon
TERAPIE DE GRUP

Terapia de grup este o formă de psihoterapie aleasă de persoanele care vor să trăiască o experienţă diferită de cea din terapia individuală. În terapia de grup, dinamica relaţiilor pe care o avem cu cei din viaţa noastră se recreează, ceea ce dă posibilitatea nu numai de a vorbi despre relaţii, ci de a le experimenta în mod direct, de a înţelege tiparele noastre şi de a reacţiona diferit.

Terapia de grup oferă o experienţă emoţională diferită şi benefică pentru schimbarea tiparelor de gândire, emoţionale şi de comportament pe care le avem faţă de noi înşine şi în relaţie cu ceilalţi.

Grupul este un microcosmos al poveştii noastre de viaţă şi membrii grupului funcţionează ca o oglindă atât pentru fricile noastre, pentru tema principală a poveştii noastre de viaţă, cât şi pentru speranţele şi dorinţele noastre. Cu ajutorul membrilor grupului, proiectăm diferite părţi din interiorul nostru şi, prin intermediul acestor proiecţii, fiecare persoană are acces la o zonă mai vastă din lumea sa interioară. Cu cât un membru al grupului este mai în contact cu zone neexplorate sau foarte puţin cunoscute din propriul univers, cu atât îi va fi mai uşor să se împuternicească şi va deveni mai capabil să se schimbe şi să menţină schimbarea.

Beneficiile Grupului:

Înveți să asculți și să fii ascultat cu respect și empatie;

Înveți să-ți exprimi și să-ți înțelegi nevoile;

Începi să te cunoști mai bine, să înțelegi ce tipare autodistructive ai, ce te limitează în a avea viața pe care ți-o dorești și ce poți să faci diferit;

Împărtășirea problemelor personale are loc într-un cadru cald, primitor, fară critică și judecată;

Poţi vorbi despre orice subiect personal îți dorești;

Înveți să oferi feedback fără critică și judecată;

Înveți cu și de la ceilalți.

Fă-ți o programare acum